Croissanty polotovar
Váš oblíbený máslový croissant přizpůsobený na domácí přípravu, stačí nechat nakynout a upéct.
Návod na přípravu:
1. Hluboce zamrazené croissanty opatrně vytáhneme z obalu a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Je důležité myslet na to, že croissanty zdvojnásobí svou velikost, a proto je třeba jim dopřát prostor.
2. Takto rozložené croissanty necháme kynout při pokojové teplotě 5-7 hodin, přesná doba záleží na teplotě a vlhkosti.
Tip Ollies: croissanty si rozložte na plech, než půjdete spát a ráno po probuzení jen upečete
3. Správně vykynutý croissant je zhruba dvakrát tak větší, než byl a jeho konzistence je pěnová a při doteku třepavá.
4. Vykynuté croissanty těsně před vložením do trouby potřeme rozkvedlaným čerstvým vejcem, aby byly krásně lesklé.
5. Pečeme v rozehřáté troubě na 165 stupňů 15-20 minut, zde opět záleží na troubě, hotové croissanty však poznáme tak, že mají krásně zlatavou barvu a krásně nám rozvoní celou kuchyň.
K dispozici od
neděle 11. 4. 2021.