Máte dotaz? 603 424 268
(Po – Ne: 7:00 – 15:00)

CHCI MLSAT HNEDMáte dotaz? 603 424 268 (Po – Ne: 7:00 – 15:00)

Vyberte pobočku:
Přihlášení
0 Košík je prázdný
V košíku není ani drobek.

Příběh ollies

Pečeme pro vás už od roku 1999

Pečeme pro vás už od roku 1999

Jsme rodinná cukrárna a bistro. Základy sladkého podnikání položili Ivo a Olga Gondkovi na sklonku minulého tisíciletí, kdy Oli připravila své první tiramisu, které v jedné ostravské kavárně během 4 hodin úplně vyprodali. Vrcholem cukrařiny v Ostravě byl tehdy klasický větrník a laskonka. Proto Olino tiramisu, vyrobené podle tradiční italské receptury a z originálních surovin, způsobilo úplný poprask. Každý ho chtěl ochutnat. A tak Oli vyráběla dál a postupně přidávala i další moučníky či dorty.

Z panelákové kuchyně mezi cukrářskou špičku

Z panelákové kuchyně mezi cukrářskou špičku

Značka Ollies si díky kvalitním surovinám a poctivým recepturám zakrátko získala přízeň nejen ostravských mlsných jazýčků a úspěšně se rozvíjela. Od roku 2009 vedou sladký byznys sourozenci Jakub a Tereza, kteří jej převzali od rodičů. Dnes v Ollies nabízíme více než 25 druhů originálních dortů, výtečné menší dezerty, vlastní pečivo (včetně francouzských croissantů) i domácí zmrzlinu. Prohlédněte si naše nejoblíbenější dorty

Tradiční receptury, ruční výroba a kvalitní ingredience

Tradiční receptury, ruční výroba a kvalitní ingredience

Pečeme téměř 200 dortů denně. Důsledně dodržujeme původní postupy, vše vyrábíme ručně a používáme prémiové ingredience. Každý den dohlížíme na kvalitu a čerstvost všech surovin a každý náš dort či dezert prochází pečlivou výstupní kontrolou. Teprve potom rozvážíme čerstvě upečené dobroty na naše pobočky nebo přímo k vám.

+ 20 let praxe pečení
+ 128 zaměstnanců
+ 200 dortů denně
+ 24 tun mascarpone ročně
+ 160 kg upražené kávy týdně

PŘÍBĚH OLLIES

Vyberte rok na časové ose

2018
2016
2015
2014
2013
2011
2009
1999
2018

Prosinec 2017

Pracujeme na nové identitě Ollies. Žluté proužky jsme sice milovali, ale novou žluto-hnědou kombinaci zbožňujeme. Máme nové logo, nové krabičky, nové všechno.

Červenec 2017

Naši zmrzlinu si můžete vzít i domů, a to díky naší termo „kápézetce“, do které se vejde vážně hooodně kopečků.

Květen 2017

Píše o nás Forbes a my poprvé oznamujeme světu, že další Ollies pobočka bude v Praze.

6. 2. 2017

Na Svatební dort roku 2017 se připravujeme pečlivě a soutěžní dort zdobíme velkými živými květy.
2017
2017

2016
  • 124 zaměstnanců
  • přes 5400 upečených dortů
  • přes 3850Kg upražené kávy

15. 11. 2016

Získáváme titul Rodinná firma roku 2016. Opravdu moc si toho vážíme. Děkujeme!

10. 10. 2016

Zatímco zmrzlinu jsme vypilovali během pár měsíců, croissanty jsou vysoká pekařská. Od našich prvních pokusů uběhly už skoro tři roky, ale konečně to máme! První křupavé vlaštovky odlétají do prodeje.

20. 7. 2016

V Porubě vám dortíky chutnají, proto se osmělujeme a přidáváme i slané dobroty. Poprvé otvíráme v porubském bistru.

Červenec 2016

Vyjíždíme do ulic s naším cyklo krámkem. Pro zmrzlinu v horku nikam nemusíte, přijede za vámi sama (skoro).

Květen 2016

Otevíráme sladkou prodejnu v ostravském nákupním centru Avion. Konečně si můžete během nákupů opravdu odpočinout.

Duben 2016

Po měsících míchání, testování a příprav zahajujeme prodej naší domácí zmrzliny.

18. 1. 2016

Události Svatební dort roku se účastníme s tímto poschoďovým krasavcem. Jsme rádi, že můžeme být u toho.
2016
2016

13. 7. 2015

Pořizujeme první „Ollies na kolečkách“. Díky karavanu teď můžete naše dobroty zkusit na více místech.

Červen 2015

Pouštíme se do makrónek. Křehká sladkost si vaši náklonost získává takřka okamžitě. A rovnou pro vás pečeme taky maxi makrónky.

Únor 2015

Bereme to z gruntu a oblékáme vítkovické pobočce nový kabátek. Někteří z našich 31 000 facebookových fanoušků od teď mlsají zase o kousek pohodlněji.
2015
2015

Prosinec 2014

Naše Tereza úspěšně absolvuje školení s mistrem zmrzlinářem a my se vrháme do výroby vlastní zmrzliny. Po této mražené pochoutce už jsme dlouho pokukovali.

25. 9. 2014

Natáčí se u nás pořad, který moderuje Marek Vašut. Ollies bude v televizi!

17. 7. 2014

Náš jablečný jahelník dostává ocenění v rámci projektu Regionální potravina.

Květen 2014

Na Facebooku už nás sleduje 24 000 fanoušků. Děkujeme. Bez vás by nebylo Ollies úplné.
2014
2014

2013
  • 72 zaměstnanců
  • přes 4100 upečených dortů
  • přes 2800Kg upražené kávy

17. 12. 2013

My máme rádi vás, vy zase nás a dáváte nám to najevo. Získáváme ocenění Spokojený zákazník 2013 – 2015.

5. 11. 2013

V Leo Expressu si teď cestující opravdu pochutnají. Dodáváme tam první panna cottu, tiramisu i čokoládovou pěnu.

19. 10. 2013

Slavíme Ollies narozeniny a na speciální dort nám zaměstnanci vymodelovali fondánové maliny. A doplnili i vlaječky se svými jmény. Máme prostě bezva tým.

Září 2013

Nejen sladkým živ je člověk. A tak k vítkovické pobočce přidáváme Bistro Ollies a začínáme taky vařit. Chutně a zdravě.

20. 7. 2013

Petra Kvitová vyhrává Wimbledon a my ji na oslavu pečeme ohromný dort. Gratulujeme!

3. 5. 2013

Ostravané už sladce žijí, zkoušíme, co na naše dobroty řeknou v Olomouci a otevíráme tam 3. Ollies pobočku.

Březen 2013

Poprvé vydáváme tištěný katalog. Záleží nám na každém detailu.

15. 2. 2013

Pečeme první croissanty, je to boj, ale baví nás to.

Leden 2013

Pro vás všechno: začínáme s dárkovou službou. Žlutá krabička ovázaná mašlí se stává oblíbeným dárkem.
2013
2013

2012
  • 58 zaměstnanců
  • přes 3560 upečených dortů
  • přes 2200Kg upražené kávy

Listopad 2012

Zkoušíme, jak vám zachutná naše zimní nabídka nápojů.

Říjen 2012

Naše chladicí vozy dostávají slušivý polep. Těšíme se, až je potkáme na cestě.

Květen 2012

Porubská cukrárna má svou vlastní venkovní zahrádku. Káva, dortík, sluníčko = neodolatelná kombinace.
2012

Listopad 2011

Nedostatek míst řešíme novou pobočkou: otevíráme zbrusu novou cukrárnu v Ostravě – Porubě.

Srpen 2011

Modernizujeme a rozšiřujeme vítkovickou cukrárnu. Místa k sezení ale stále chybí, víc už to asi nenafoukneme.

Květen 2011

Spouštíme novou, mnohem větší výrobnu na vítkovické ulici Zengrova. A pořád pečeme na plné obrátky.
2011
2011

2010
  • 51 zaměstnanců
  • přes 2800 upečených dortů
  • přes 1900Kg upražené kávy

14. 10. 2010

Rozjíždíme to na Facebooku, postujeme náš první příspěvek. Vypadá to, že fanoušci nás budou mít rádi.
2010

2009
  • 36 zaměstnanců
  • přes 1240 upečených dortů
  • přes 1600Kg upražené kávy

5. 11. 2009

Cukrárna v Ostravě – Vítkovicích konečně stojí, slavnostně ji otvíráme. U stolečků je plno, stejně jako každý další den.

Květen 2009

Stavíme první Ollies cukrárnu. Byly to nervy, ale ten výsledek!

Únor 2009

Oli se proměnila v Ollies a my konečně dostáváme vlastní logo. Hurá!
2009
2009

28. 10. 2004

Pořizujeme první chladicí vůz, a to WV Caddy.

1. 9. 2001

Máme první (4 × 3 m2 velkou) výrobnu v Ostravě – Hrabůvce a k tomu prvního zaměstnance: naší babičku.

25. 5. 2000

Pečeme první Malinový dort. Okamžitě se stává hvězdou naší nabídky.

19. 10. 1999

Oli připravuje první tiramisu pro místní kavárnu. Vyprodá se za 4 hodiny.
1999
1999

Pobočky Ollies

Výběr pobočky

Rozvoz

Osobní odběr

Bistro

Bistro je momentálně dostupné pouze pro tyto pobočky:

Rozvoz

Osobní odběr